Banko eller Bingo

Undrer du dig også over forskellen mellem Bingo online og Banko online?

I min lille research på nettet og etymologisk ordbog (læren om ords oprindelse eller udvikling), fandt jeg ud af, at der ikke er den helt store forskel på de to ord. Spillene minder utrolig meget om hinanden.
Egentlig kan fænomenet sammenlignes lidt med at sige enten ”taxa” eller taxi”.
Hvad er forskellen lige? Det bunder umiddelbart i, at ordene stammer fra helt forskellige steder i verden.

 

Banko

Her skal vi til Sydeuropa, nærmere bestemt Italien. Det ”banko” vi kender, hed engang ”Banco” i Italien. Dette betyder bank. Og hvis man skal gå længere tilbage, havde ordet ”Banco” oprindeligt den betydning, at det var en bænk eller et bord, som forretningsmænd i Firenze benyttede til at lave forretninger ved.

Når man taler om bankospil, udfyldes bankopladerne vandret. I de traditionelle bankohaller spilles der ofte om alt muligt forskellige habengut som gevinster. For eksempel kaffe, flæskesteg og chokolade.

 

Bingo

Historien bag bingo lyder således: har en engelsk baggrund. Selve ordet er en sammenblanding af bing, der kan være en bunke penge og så den gamle lotteriart, der hed ”Beano”, et spil i USA, hvor man spillede om bønner (beans).
Dvs. at det var almindeligt at råbe ”Beano”, når man stod til at vinde.
Så sammensætningen blev dermed bing+o = BINGO! En myte siger, at en mand, en dag, råbte ”bingo” og derefter begyndte man at bruge ordet bingo i stedet.

Derudover kan man i Bingo vinde ved at pladens kolonner udfyldes vandret, lodret eller asymmetrisk.

Læs om de mange forskellige Bingohaller hos os i Bingo Byen!