Banko eller Bingo

Undrer du dig også over forskellen mellem Bingo online og Banko online? I en lille research på nettet og etymologisk ordbog (læren om ords oprindelse eller udvikling), fandt vi ud af, at der ikke er den helt store forskel på de to ord. Faktisk minder spillene utrolig meget om hinanden.

I princippet kan fænomenet egentlig sammenlignes lidt med at sige enten ”taxa” eller taxi”. Men hvad er forskellen så lige? Det hele bunder umiddelbart i, at ordene stammer fra forskellige steder i verden.

Banko

For termen “banko” skal vi til Sydeuropa, nærmere bestemt Italien. Det ”banko” vi kender, hed engang ”Banco” i Italien, hvilket betyder bank. Og hvis man skal gå længere tilbage, havde ordet ”Banco” oprindeligt den betydning, at det var en bænk eller et bord, som forretningsmænd i Firenze benyttede til at lave forretninger ved.

Når man taler om bankospil, udfyldes bankopladerne vandret. I de traditionelle bankohaller spilles der ofte om alt muligt forskellige habengut som gevinster. For eksempel kaffe, flæskesteg og chokolade.

Spil bingo online

Bingo og Bingo Online

Historien bag bingo lyder således, at denne betegnelse har en engelsk baggrund. Selve ordet er en sammenblanding af “bing”, der kan være en bunke penge og så den gamle lotteriart, der hed ”Beano”, der er et spil i USA, hvor man spillede om bønner (beans).

Det vil sige, at det var almindeligt at råbe ”Beano”, når man stod til at vinde.
Så sammensætningen blev dermed bing+o = BINGO! En gammel myte siger, at en mand, en dag, råbte ”bingo” og derefter begyndte man at bruge ordet bingo i stedet.

Derudover kan man i Bingo vinde ved at pladens kolonner udfyldes vandret, lodret eller asymmetrisk.

Ønsker du i dag at spille Bingo online kan dette kun gøres ved Danske Spil, da de som den eneste pt. har en dansk licens og derved har monopol på dette område. Husk du skal være minimum 18 år for at kunne spille Bingo på nettet.

Dog er den gode nyhed, at spilleloven igen er blevet liberaliseret og man igen i år 2018 vil kunne spille bingo online en masse andre steder.